A parlagi galamb, házi galamb

Columba livia domestica

image

A Szirti galamb Columba livia háziasításából származó házi galambok elvadult példányai ősükhöz híven sziklapárkányokat keresnek a költéshez. Ezt a városi környezetben megtalálták, mivel sok helyen az etetésüknek, illetve a felelőtlen hulladékkezelésnek köszönhetően bőséges táplálékforráshoz is jutnak.

A kicsik kikelésüktől 28-35 napos korukig fiókák és csipognak, a kifejlett, vagyis ivarérett galambok turbékolnak, dobolnak. A galambok r hangok nélküli hangját pedig búgásnak nevezzük. Az ivarérés ált. 4,5-5 hónapos korban következik be. A galambhús a betegek diétás, erősítő étrendjébe illeszthető, ezért a házigalamb számos fajtáját gazdasági állatként tartják.

A postagalamb

postagalamb

Már az ókorban megfigyelték a galambok rendkívüli tájékozódóképességét, és elkezdték gyors üzenettovábbításra használni ezeket a madarakat. Erre a célra tenyésztették is őket.A távíró feltalálásáig ez volt a leggyorsabb üzenet küldési mód. Napjainkban továbbra is sokan foglalkoznak postagalambok, ún. röpgalambok versenyeztetésével és tenyésztésével. A versenyek során a madaraknak több száz kilométeres távot kell megtenniük otthonuk felé, s képesek több mint 10 órát, 45 km/h átlagsebesség felett folyamatosan repülni.

Solymászati módszerek

Csapdáink

Csapdáink a galambokat nem pusztítják el, élve fogják el a kártevőket, amiket elszállítunk a helyszínről. A csapdák működtetése teljesen környezetbarát és nem jár semmiféle káros anyag kibocsátással. Munkatársaink előzetes felmérés után választják ki a helyszínhez leginkább igazodó csapdákat.

Elérhetőségek

Az alábbi elérhetőségeinken várjuk szíves érdeklődésüket:

info@galambfogas.hu

0620 367-54-93
0620 499-78-94

Cím: 1022 Budapest, Szpáhi utca 4/b.